Малайзийските авиолинии ограничават ръчния багаж до 7 кг

Хаслинда Амин от Bloomberg с коментар за новите правила за допустимия багаж на борда на Малайзийския авиопревозвач

Малайзийски авиолинии Малайзийски авиолинии

От Малайзийските авиолинии казват, че става дума за безопасност и засяга конкретно две линии – до Париж и Амстердам. Това обърка много пасажери. Ако видите страницата на Малайзийските авиолинии в Twitter, ще видите много въпроси, публикувани от пътниците относно новите правила.

Малайзийският превозвач съобщава, че се затруднява да достига до западноевропейски дестинации, дори и с максимално зареден резервоар. Причината за това са нетипичните за сезона силни ветрове в комбинация с по-дългите маршрути. Компанията казва, че го прави от съображения за сигурност, но не даде повече подробности. Въпреки това знаем, че превозвачът промени маршрутите си до Европа в края на миналата година, след като един от самолетите му беше свален, преминавайки над военна зона в Украйна.

Всеки, който пътува с Малайзийските авиолинии до Париж или Амстердам, може да носи само 7 килограма ръчен багаж за икономичната класа, 14 килограма за бизнес и първа класа. Ако настоявате да имате и чекиран багаж, той ще пристигне по-късно. Внимание, възможно е багажът ви да бъде разтоварен!

Как вървят нещата за Малайзийските авиолинии, новия изпълнителен директор и преструктурирането?

Все още са в развитие. След години на лошо управление, компанията съкрати една трета от работниците си, предоговори споразуменията с купувачи, ще се заеме и с раздути заплати. Освен това, разглежда и услугите си до Европа и Близкия изток – още съкращения на непечеливши линии, което е малко вероятно след сделката с Emirates.

 

Последни новини
Още от Новини