Convoy – Uber за превози с камиони

Стартъп цели да изведе индустрията на превозите с камиони в 21 век

Снимка: Convoy Снимка: Convoy

Превозите с камиони не са първата индустрия, която би Ви дошла на ум, когато говорим за нови технологии. Дан Люис обаче напуска Amazon през февруари 2015 г. именно с идеята да използва технологиите в тази индустрия. Той основава компанията Convoy, която следва бизнес модела на Uber и го прилага в сферата на превозите с камиони.

Convoy е мобилно приложение, което позволява на доставчиците да потърсят камион за превоз, веднага да получат информация за цената и да проследят превоза от товаренето на стоката до доставянето ѝ. Приложението стартира през април 2015 г., като обслужва клиенти в щата Вашингтон, САЩ, и за момента е фокусирано върху кратки маршрути, обикновено еднодневни превози между компании.

Covoy вече е набрала 2,5 милиона долара начално финансиране. Подкрепят я главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, основателят на EBay Пиер Омидияр, основателят на Salesforce Марк Беньоф, както и съоснователят на Uber Гарет Камп.  

Convoy планира експанзия в нови райони през следващата година и може да набере още капитал, каза основателят на компанията Дан Люис.

 

Последни новини
Още от Новини