Bugatti пуска 10 Centodieci за по 10 млн. долара

Новата суперкола ще е най-мощната от портфолиото на марката

Bugatti Centodieci има за цел да се бори с насрещните ветрове. Снимка: Bugatti Bugatti Centodieci има за цел да се бори с насрещните ветрове. Снимка: Bugatti

Bugatti представи своя най-нов автомобил за своята 110-годишнина от основаването на марката. Моделът Centodieci пресъздава дизайна на EB110 от 90-те години, но по-любопитното е, че ще се търгува на цена от 10 млн. долара, пише CNBC.

За непросветените цената може и да звучи прекалено внушително, но всъщност тя е доста под тази на La Voiture Noire, който вече се продава срещу 18,7 млн. долара, въпреки че не е завършен.

Centodieci разполага с 8-литров W16 двигател с допълнително въздушно охлаждане, за да подпомага работата на 1600-те конски сили, които изстрелват колата от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди.

Още по темата

Максималната скорост на суперавтомобила е 380 км/ч, но не защото с това се изчерпват възможностите ѝ, а защото такива са мерките за безопасност, при които човек би имал възможност да управлява този звяр на четири колела.

Инженерите са се постарали да олекотят шасито с въвеждане на още повече карбонови елементи от Chiron. Centodieci така е с 20 кг. по-лек от предшественика си.

H/O: EMBARGOED until Aug 16 11:20 am pacific time: Bugatti Centodieci 3

Bugatti Centodieci ще е най-мощният автомобил на марката. Снимка: Bugatti

Най-новият член в семейството на Bugatti ще бъде произведен само в 10 екземпляра. Това е част от традициите в компанията. Все пак на годишна база се появяват не повече от 70 автомобила с емблематичното червено лого.

Последни новини
Още от Новини от света