Тръмп: Фед е най-трудният ни проблем, не конкуренцията

Американският президент поднови атаките си срещу централната банка в Twitter

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп продължи атаките си срещу Федералния резерв на САЩ, като посочи, че банката „увеличава лихвите твърде скоро, твърде често“, пише Bloomberg.

Според публикация на Тръмп в Twitter силните данни за работните места и ниската инфлация в Щатите карат останалите страни да правят всичко възможно, за да се възползват, знаейки, че "Фед няма никаква представа".   

“Нашият най-труден проблем не са конкурентите, Фед е!”, написа още президентът в петък.

Американският лидер вече многократно е отправял критиките си към политиката на централната банка на САЩ, настоявайки за намаляване на лихвените проценти. По време на последното си заседание Фед запази основната лихва в диапазон от 2,25%-2,5%, което поднови недоволството на президента към политиката на гуверньора Джером Пауъл и централните банкери. 

Няколко дни по-късно Тръмп посочи в интервю за Fox, че би предпочел управителят на Европейската централна банка Марио Драги да беше на мястото на Пауъл

 

Последни новини
Още от Новини от света