Новият финансов министър на Северна Македония - Зоран Заев

Премиерът на страната обяви промени в македонското правителство

Премиерът на Северна Македония става и министър на финансите Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg Премиерът на Северна Македония става и министър на финансите Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg

Петима нови министри влизат в реконструираното правителство на Република Северна Македония. Траян Димковски е назначен за министър на земеделието, Насер Нуредини на околната среда и планирането, Хусни Исмаили на културата, Горан Милевски за министър на местното самоуправление и Садула Дураки за министър на политическата система и отношенията между отделните общности в страната. Премиера Зоран Заев обяви, че лично поема контрола в Министерство на финансите, което до момента се ръководеше от Драган Тевдовски.

Предложенията за промени в кабинета ще бъдат изпратени до парламента още днес. Зоран Заев благодари на досегашните министри Любчо Николовски, Асаф Адеми, Драган Тевдовски, Сухейл Фазлиу, Хазби Лика и на Зоран Шапурич. През следващата седмица се очаква да има още промени в изпълнителната власт на Македония.

“В централното управление ще има още 20 промени. Вярвам, че ще успеем да приключим този процес на промени до края на месеца юни. Очаквам до края на месеца да приключим и с кадровите промени в изпълнителната власт”, коментира още Зоран Заев.

Още по темата

Припомняме, че лидера на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев състави кабинета си на 1 юни 2017 година. Той обяви, че ще има промени в правителството на югозападната ни съседка след първия тур на президентските избори в средата на април.

Автор: Николай Кръстев
Редактор: Десислав Янкулов

Последни новини
Още от Новини от света