Промените в търсенето на контейнерни превози, част 1

Джереми Никсън, директор на Ocean Network Еxpress

Имаше голям шок на предлагането, който започна първоначално веднага след Китайската нова година в Китай. И с развитието на ситуацията инвентарите по света намаляха по света, в страните, където доставяме от Китай.

И след това здравната ситуация в Китай бе овладяна и така производството се върна. Март не беше много лош месец на контейнерната индустрия. Защото имаше подем в износа.

Но след това нещата бързо се промениха и изпитахме шок в търсенето. Защото както знаем, особено в Северна Америка, Европа и Латинска Америка, дори Африка започнаха да натрупват инвентари.

Така че естествено забелязахме забавяне на заявките, особено за тези продукти, чиито вериги на доставки бяха засегнати от спада на пазаруването и продажби в реални магазини.

Това се прояви реално в експорта на Азия. Имаше около 20% спад в заявките през април. И очакваме това да продължи и през май.

Малко е рано да се каже за юни какво ще бъде, но очакваме да е около тези нива.

Още по темата

И разбира се, ограничителните мерки постепенно се вдигат в някои страни в Европа и Северна Америка. Производството отново започва да се връща.

Затова очакваме през юли и август да има някакъв понататъшен подем в общото търсене на контейнерни превози.

Последни новини
Още от Начало