Над 10 хил. служители ще следят за екстремистко съдържание в YouTube

За целта притежаваната от Google компания ще увеличи служителите в тази сфера, като летвата от 10 хил. души се очаква да бъде мината през 2018

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-голямата платформа за видео споделяне – притежаваната от технологичния конгломерат Google YouTube ще увеличи бройката на служителите, чиято задача е да следят и отстраняват материали с екстремистко съдържание.

Това се разбита от съобщение в официалния блог на YouTube от страна на генералния изпълнителен директор на компанията – Сюзън Войжитски.

„През изминалата година взехме мерки, за да предпазим нашата общност от насилствено или екстремистко съдържание, тествайки нови системи, с които да се преборим с появяващите се и разрастващи се заплахи. Затегнахме политиката си относно това, което би могло да се появи в платформата ни и би могло да бъде печелившо за създателите му“, пише в съобщението.

„Сега ние прилагаме уроците, които научихме...“, допълва Войжитски.

„Ще продължаваме да увеличаваме значително екипите си през следващата година, като целта ни е служителите на Google, които работят със съдържанието, което може да наруши политиката ни, да надхвърлят 10 хил. души“, се казва още в документа.

YouTube обяви през лятото, че ще затегне мерките за борба с незаконно и екстремистко съдържание както и чрез наемането на хора, които лично да се занимават с това, така и чрез ъпгрейт на софтуера, който автоматично да разпознава подобни видеа.

 

 

Последни новини
Още от Начало