Банковият сектор през погледа на JPMorgan

Коментар на Карлос Хернандез, началник световно банкиране, JPMorgan

За пръв път от 2007 насам и 30те най-големи икономики на света бележат едновременно ръстеж - това заяви пред Bloomberg главният елсперт по световно банкиране на JPMorgan, Карлос Хернандез.

"Мисля, че няма да е шокиращо ако ви кажа, че много компании до голяма степен не обръщат внимание на нефункционирането на Вашингтон. Не че темата не е важна, но бизнесът се засилва и хората се съсредоточават повече върху това."

"Има американски компании с огромни офшорни кешови запаси, които може да пожелаят репатрииране, но се нуждаят от повече яснота относно данъчните промени. Повече компании са съсредоточени върху фундаментите – върху действията, които ще помогнат на бизнеса им да вирее в новата среда. Потребителите се променят, а технологиите имат трансформиращо влияние във всяка една сфера."

Изкуствен интелект: Най-големият оператор на дългови инструменти в света, JPMorgan обяви преди дни, че ще разчита на способностите на изкуствения интелект MSX да предсказва движенията на пазара. Прочетете повече в статията на Bloomberg.

Блокчейн: В ход е първото високопрофилно и международно партньорство на финансови институции (сред които и JPM) в областта на паричните трансфери чрез DLT (разпределена счетоводна книга). Прочетете още в нашата статия.

Последни новини
Още от Начало