COSCOL ще превози 1800 тона оборудване през пристанище Бургас

Стимулират добива на петрол и газ в Западен Казахстан

Петролодобивни полета. Снимка: Eddie Seal/Bloomberg Петролодобивни полета. Снимка: Eddie Seal/Bloomberg

През Бургас ще минат около 60 транспортни курса с оборудване, предназначено за петролните полета на Казахстан. Проектът започва през 2018 и завършва около 2020, съобщава 4-traders. 

COSCOL спечели мащабен транспортен договор за партньорство с Казахстан за доставка на оборудване за увеличаване на добива на петрол и газ в находищата в Западен Казахстан, съобщават от COSCO Shipping Co. Ltd. (COSCOL), цитирани от 4-traders.

COSCO ще отговаря за транспортиране на модули с тегло до 1800 тона от производствените паркове в Корея и Европа до базите за трансбордиране в Черно море и в Балтийско море.

"Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с компанията, за да се гарантира безопасното и навременно доставяне на модулите на проекта, за да бъдат използвани за разширяване на петролодобивното поле в Западен Казахстан. Заедно с нашите корейски партньори, ние сме благодарни, че доверието пада на нашия екип за изпълнение на този проект от най-високо ниво", заяви кап. Хан Гуо Мин, главен изпълнителен директор на COSCOL.

Част от работата по договора ще бъде възложена на корейски партньори на COSCOL, а именно Dongbang Transport Logistics Co., Ltd., Hanjin Transportation Co., Ltd., CJ Korea Express и Chung Yang Shipping Co., Ltd.

Транспортни обеми през пристанища Бургас, България и Хамана, Финландия значително ще се увеличат с крайната доставка до западен Казахстан чрез руската вътрешна водоплавателна мрежа с помощта на други превозвачи, се казва в съобщението на COSCO.

Ще се използва флотилия от 18 полу-потопяеми съда и палубни превозвачи за извършване на около 60 транспортни курса, започващи през 2018 и завършващи около 2020.

Договорът е подписан миналата седмица от представители на всички страни по споразумението в Астана, Казахстан.  

Последни новини
Още от Начало