Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Роудшоуто на Макрон в Източна Европа

Пазарен коментар на Кузман Илиев в Investbook, 25.08.2017

Доста дипломатически възможности се откриват като писти след визитата на Макрон в България. Французите са добри дипломати. Не случайно тази визита е тук, в региона. Това каза пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Разкриват се много възможности за бизнеса. Обикновено подобни посещения се съпровождат от много делегации. Ще се случат споразумения в сферата на бизнеса. Но това, което е най-знаково, е едно обещание на Макрон от предизборната му кампания, а именно битка със социалния дъмпинг и опит да се сложи на масата това условие от страна на Франция. Страната  е един от най-големите потърпевши от този феномен, който тръгва от Източна Европа. Целта е темата да се обсъди и да се отговори как да бъде прекъсната тази практика, свързана с директивата за командироване на чуждестранни служители, и да се изтъргува". 

По въпроса за членството на България в Еврозоната, каза още Илиев, всичко се свежда до политическа подкрепа. "Ние отговаряме на всички критерии и изисквания за присъединяване към ERM2, но политическият лост, който държи в момента Макрон, е много важен и силен коз и той се опитва в момента да го изиграе". 

Последни новини
Още от Investbook