Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Design Thinking – начин за решаване на комплексни проблеми

Александър Павлов, Неделчо Стоянов и Габриела Димитриева, учредители на сдружение "Промяна", Investbook, 07.08.2017

Design Thinking предоставя инструментариум на учащите, с който те могат чрез някакъв алгоритъм да подхождат и да решават комплексните проблеми, които се срещат в бизнеса и обществената сфера. Това каза единият от учредителите на сдружение "Промяна" Александър Павлов в ефира на „Investbook“ с водещ Димитър Вучев. Неделчо Стоянов и Габриела Димитриева също са учредители на сдружението и също присъстваха като гости в студиото.

Неделчо Стоянов добави, че Design Thinking е насочено към завършващи студенти или вече завършили такива.

„Нашата цел всъщност е да дадем тази квалификация на българските специалисти в най-различни сфери, за да може след това те да прилагат това в техните фирми – тези, в които работят или тези, които ще основават“, обясни той.

Според Стоянов това ще допринесе за развитието на бизнеса и ще бъде връзката между образованието и бизнеса в България - начин двете неща да се развиват паралелно.

Габриела Димитриева от своя страна допълни, че структурата на преподаване и метода на обучение включва хора, които са от различни специалности и се работи в групи от 5 човека само.

„По този начин в екип работят например икономист и човек на изкуството. Така те решават някакъв общ проблем“, посочи тя.

 

Последни новини
Още от Investbook