Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Предпазлив апетит към риска на пазарите в САЩ

Пазарен коментар на Абигейл Дулитъл, Bloomberg Ню Йорк, 13.06.2017

Абигейл Дулитъл, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Абигейл Дулитъл, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите наваксват загубите си след настъпилото облекчение, заради стабилизирането на акциите на технологичните компании. Това каза пазарният анализатор Абигейл Дулитъл, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Всички индекси днес са с леко покачване, след като преди седмица само няколко пункта ги деляха от исторически връх. Dow е с 0,36% нагоре, S&P 500 - с 0,30%, а Nasdaq - с 0,56%".

Технологичните компании днес се съвземат и акциите им са най-добре представящите се на пазара, каза Дулитъл. "Те отново станаха основен двигател в покачването на пазарите, като Apple скочи с 0,6%, Amazon - с 1,25%, Facebook отбеляза ръст от 1,54%, Google се покачи с 0,69%, а Microsoft с почти 1%". 

Изглежда се е задействал рефлексът на пазара да се купува това, което до вчера се е продавало, каза още анализаторът. "Банките също вървят нагоре и всъщност са вторият най-добре представящ се сектор".

"Покачването при финансовите компании вероятно се дължи на очакването, че утре Фед ще повиши лихвените проценти за втори път тази година. Данните ни от Bloomberg терминала показват, че има 97% вероятност за такова повишение. Доходността по 10 годишните облигации е почти без промяна. Като цяло виждаме предпазлив апетит към риск на фона на поскъпващите акции. Безопасните убежища като облигациите, йената и златото са без промяна или с лек спад".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook