Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Колко иновативни са българските компании

Ивелина Пенева в Investbook, 30.05.2017

Ивелина Пенева, главен директор на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност към Министерството на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивелина Пенева, главен директор на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност към Министерството на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейска програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020" е програмата с най-бързо усвояване. Това каза Ивелина Пенева, главен директор на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност към Министерството на икономиката, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"До момента процентът на обявените схеми по програмата е 59% от общата стойност, а бюджетът на програмата е 1,2 млрд. евро. Договорените средства са 45% от бюджета, а ниво на усвояемост е 15,4%. Обявени са 7 процедури за директно предоставяне на безвъзмездна помощ, както и 7 процедури за директен подбор".

При оценката на проектите субективният момент е максимално минимизиран, каза гостенката. По думите й качеството на проектите се подобри през последните години и процентът на неодобрените по чисто формални причини е много по-малък.

Колко са финансираните до момента проекти? Кои са предстоящите процедури, които се планират и какви са бюджетите? Кои са допустимите фирми? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook