Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Ще запази ли господството си биткойнът

Владислав Драмалиев в Investbook, 16.03.2017

Владислав Драмалиев, основател на Фондация "Битхоуп" (BitHope.org и CryptoCrowd.org). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владислав Драмалиев, основател на Фондация "Битхоуп" (BitHope.org и CryptoCrowd.org). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темата за движенията около криптовалутата биткойн през последните месеци набира все по-голяма популярност, а новините около биткойн и други валути от неговата група не спират. Най-интересният от тези проекти може би е Ethereum, като стойността на криптовалутата, основана на тази технология, достигна над $2 млрд.

В бъдеще ще има и други проекти, като Ethereum (ETH), които ще привлекат общественото внимание, но съм убеден, че  Bitcoin (BTC) ще продължи да господства в криптосферата, защото той е изключително стабилен и познат, и се радва на доста сериозен мрежови ефект. Това каза Владислав Драмалиев, основател на Фондация "Битхоуп" (BitHope.org и CryptoCrowd.org), в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. 

Какви са ефектите и изводите от неуспешния опит да бъде регистриран борсово търгуван фонд върху биткойн? Како представляват технологичните решения Bitcoin Unlimited и SegWit, които могат да стимулират развитието на биткойн? Какви са проблемите, свързани с Bitcoin Unlimited и кой е Bitcoin Jesus? Защо SegWit (Segregated Witness) е по-надеждния избор? 

Вижте целия разговор с отговорите на тези въпроси във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook