Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България има нужда да работи върху репутацията си

Стив Кайл в Investvook, 01.07.2016

Стив Кайл, главен изпълнителен директор в МammothDB. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стив Кайл, главен изпълнителен директор в МammothDB. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако сте обикновен предприемач в България, е много трудно и трябва да се работи много, за да се подобри репутацията на страната, за да се постигнат резултати. Това каза Стив Кайл, главен изпълнителен директор в МammothDB в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Дориана Ранкова.

Гостът коментира какви са тенденциите в съхранението, прегледа и анализа на големи бази данни, какви са спецификите в работата с тях и каква е цената на специализирания софтуер. 

"Хората искат да имат голямо количество складирани данни. Много е лесно да складираш данни, но е по-трудно да намериш информация в тях.Това е един много скъп бизнес".​

На въпроса на Ранкова защо са избрали България, за да развиват дейността си, Кайл каза: "Причините са много - свободата и качеството на живот в България, харесваме образованието и уменията на хората, а и страната е доста по-ефективна откъм капитали, особено в сравнение с Швейцария или Берлин". 

"Brexit е признак за много хора, че икономиката не се движи добре и иска промяна. Не мисля, че засяга по някакъв начин нашия бизнес. Икономическите връзки на град Лондон са толкова силни, че това няма да им повлияе. Лондон е още много важен пазар за нас". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook