Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Абе едва ли ще получи подкрепа за още фискални облекчения

Ануджа Дебнат от Bloomberg в Лондон в Investbook, 23.05.2016

Ануджа Дебнат, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ануджа Дебнат, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Думите на японския министър-председател показват, че той се подготвя за още фискални облекчения. Абе би искал всички останали нации да го подкрепят в съживяването на икономиката, но към този момент заради забавянето в ръста на световната икономика за него ще е трудно да получи тази подкрепа. Това заяви Ануджа Дебнат от Bloomberg в Лондон в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria. Тя коментира новините от срещата на Г-7.

По думите й валутната война със САЩ се отразява изключително зле на японските износители, като износът бележи спад за седми пореден месец. "Това е индикация, че силната йена наистина вреди на японската икономика. Тя пречи на усилията на Шиндзо Абе.", допълни Дебнат.  Тя каза още, че японската йена е поскъпнала с 9% спрямо долара тази година. 

Дебнат коментира и позицията на Г-7 относно Brexit. "Световните лидери единодушно се съгласиха, че Brexit е лош вариант не само за Великобритания, но и за световната икономика."

Чуйте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook