Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Дигитализацията ще доведе до поредното разслоение на обществото

Доц. Елеонора Танкова в Investbook, 10.05.2016

Доц. Елеонора Танкова, декан на Факултет "Международна икономика и администрация" - Варненски университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Елеонора Танкова, декан на Факултет "Международна икономика и администрация" - Варненски университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Още е рано да си дадем сметка какви са измеренията и ефектите на четвъртата индустриална революция, но тя се различава основно от първите три по своята динамика и обхват. Тя има системен характер и както и предходните има потенциала да умножи общественото богатство, но това ще бъде факт само за хората, които имат, които умеят да боравят с информация.  Това каза доц. Елеонора Танкова, декан на Факултет "Международна икономика и администрация" във Варненски свободен университет в предаването Investbook на Blooberg TV Bulgaria.

"Дигитализацията ще доведе и до поредното разслоение на обществото. Знанието и технологиите са новият фактор за икономически растеж. Тези предизвикателства са много сериозни за бизнеса, и за университетите, защото трябва много бързо да се намерят правилните механизми, за да се промени начинът, по който се предлага техния продукт в новата среда". 

Нарушава се традиционната структура на пазара на труда, каза още Танкова. По думите й "бързо се появяват нови професии, нова заетост и университетите трябва да отговарят новите пазарни изисквания", като водещи в процеса на образованието трябва да бъдат дигитализацията и интернационализацията".

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Investbook