Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

По-малко държавни регулации, повече инвестиции

Никола Филипов, финансист от ЕКИП, в Investbook, 04.05.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Колкото по-малко са държавните регулации, толкова повече възможности се създават за бизнеса да се развива и да усъвършенства своите кадри. През последните години държавата се меси силно в частния сектор, а това генерира несигурност сред инвеститорите. Един от примерите е увеличаването на минималната работна заплата и минималния осигурителен доход, което създава много негативи за пазара на труда и намалява възвръщаемостта на всяка една инвестиция. Това коментира финансистът от ЕКИП Никола Филипов в ефира на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Той каза още, че трябва да се сложи край на негативната тенденция инвестиционната активност да е зависима от европейските фондове. "България има много да наваксва от гледна точка на инвестициите в машини, оборудване и ноу-хау, както и в човешки капитал.", допълни той, посочвайки, че липсата на качествени и образовани хора у нас не е мит.

Във връзка с пролетната макроикономическа прогноза на ЕК Филипов заяви, че не вярва потреблението да достигне такива нива, че да е генератор на растежа у нас.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook