Insider

Всяка неделя от 20:00 часа

Водещ: Бисер Варчев

Как търгуват хедж фонд мениджърите на Wall Street?

Николай Стойков, управляващ директор на Аларик Секюритис, Insider, 08.12.2019

Темата как търгуват хедж фонд мениджърите на Wall Street коментира Бисер Варчев в предаването Insider.

Водещият сподели няколко начина, по които хедж фонд мениджърите структурират и печелят от портфейлите си. Сред тях той изброи структурирането на портфейли с голям брой финансови позиции с активно управление и често ребалнсиране на портфейлите.

„Активното управление има една единствена цел – доходност по-голяма от пазарната, т.е. по-висока доходност от пасивното управление, което представлява купуване веднъж и дългосрочно задържане на активите“.

По думите на Варчев от съществена важност са и водещите фактори, които прогнозират темпа на развитие на икономиката и/или изпреварващите сигнали за задаваща се рецесия.

„Тези фактори са предпоставка за преминаване в по-голяма кешова експозиция на портфейла или инвестиране основно в шортови позиции“.

„Корелацията между различните активи позволява да се възползваме от това за извличане на по-голяма доходност от комбинацията на определени активи, намаляване на цялостния риск или хеджиране на експозиции с други финансови инструменти“, каза още Варчев.

По негови думи възползването от доказани стратегии и тактики на големи световни хедж фонд мениджъри, както и специализирани стратегии приложими за търговия на криптоактиви също е добра опция.

Гост в предаването тази седмица беше Николай Стойков, управляващ директор на Аларик Секюритис. Той направи прогноза относно движенията на пазарите през 2020 г. Според него по-дълбока корекция е възможна в началото на следващата година, като рецесия също не е изключена.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Гледайте цялото предаване във видеото.

Последни новини
Още от Insider