Акциите на Domino’s Pizza са горещи в САЩ, но не и в Австралия

Финансовите резултати на австралийската Dominos's Pizza не оправдаха очакванията

Изменение на цената на акциите на Domino’s Pizza и Domino’s Pizza Enterprices от началото на годината. Източник: Bloomberg Terminal Изменение на цената на акциите на Domino’s Pizza и Domino’s Pizza Enterprices от началото на годината. Източник: Bloomberg Terminal

Акциите на верига за бързо хранене в САЩ Domino’s Pizza записват по-добро представяне в сравнение книжата на Domino’s Pizza Enterprises - най-големият франчайз на Domino’s извън САЩ, базиран в Австралия. 

Растежът на листната в Сидни компания се забавя. Обявените годишни финансови резултати на Domino’s Pizza Enterprises не оправдаха очакванията на фона на забавянето на продажбите във Франция.

Нетната печалба на компанията е нараснала с приблизително 29% през годината, която завърши на 2 юли, до 118,5 млн. австралийски долара (93 млн. щатски долара). Прогнозата на компанията бе за ръст от 32,5%.

Слабите финансови резултати се отразиха негативно и на настроенията на инвеститорите. По време на ранната търговия акциите на Domino’s понижиха стойността си с над 19%, записвайки най-ниското си ниво от 2015.

Графика 1: Цена на акция на Domino’s Pizza Enterprises, дневно изменение. Източник: Bloomberg Terminal. 

Американската Domino’s Pizza също е изправена пред въпроси, касаещи развитието на нейния международен бизнес, но се очаква да запише по-висока ръст на печалбата през 2017.

Последни новини
Още от Графика на деня