Разписанието на БДЖ вече е и в Google Maps

Информация за пътуване с влак е налична, като в основното меню трябва да се посочи конкретен маршрут с железопътен транспорт

Снимка: БДЖ Снимка: БДЖ

Разписанието на българския жп превозвач БДЖ вече е видимо и в Google Мaps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата от днес упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство, пише Investor.bg.

Навигацията в Google Maps с железопътен транспорт е осъществима успоредно с останалите видове - с автомобил, обществен транспорт, велосипед или пеш. Информация за потребителя за пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню се посочи конкретен маршрут с железопътен транспорт, информират от БДЖ.

През февруари екип на БДЖ стартира кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март е било сключено лицензирано споразумение с Google Мaps за предоставяне на данните за разписанието на влаковете. Заради мащабите на данните за разписанието се е изисквало обаче време за тестване от страна на американската компания, поясняват от жп оператора.

Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google Мapsсе определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални офлайн маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.

Продължението на материала може да прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от България