ГЕРБ ще подкрепи онлайн застраховка ГО

Няма да е нужен електронен подпис за онлайн сключване на застраховката

Български лев. снимка: Велко Ангелов/Bloomberg Български лев. снимка: Велко Ангелов/Bloomberg

ГЕРБ ще подкрепи от догодина да бъде ползвано онлайн застраховане за "Гражданска отговорност" и "Каско", при това без да е нужен електронен подпис, съобщи в парламента Делян Добрев.

Другата седмица текстовете за промени в Кодекса за застраховане да влязат за обсъждане на второ четене в комисия и след това - в пленарната зала. Направена по този начин, интернет застраховката ще съкрати разходите на застрахователите, а оттам се очаквало да падне цената на "Гражданска отговорност" и на "Каско". Намалението щяло да се дължи на отстраняването от веригата на застрахователните брокери, които сега ползват отстъпка в размер на 15-30 на сто от цената на застраховката. Според Добрев стойността на "Гражданска отговорност" ще се намали с между 20 и 40 лв., а на "Каско" - с много повече.

Ако тази година сме плащали една цена за винетка плюс "Гражданска отговорност" и това ни е струвало 200-250 лв., сключвайки онлайн застраховката през 2016 г., въпреки увеличението на винетките, ще платим сумарно по-малко от 2015 година, каза Добрев, цитиран от Инвестор.бг.

Последни новини
Още от България