Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Взаимодействие с телевизора от ново поколение

Трифон Статков и Любослав Пирсафов, програмисти в Страйпс, Boom&Bust, 16.04.2017

Трифон Статков и Любослав Пирсафов, програмисти в програмист в Страйпс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Трифон Статков и Любослав Пирсафов, програмисти в програмист в Страйпс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Приложението "Линда", работещо с гласово търсене, позволява дистанционното управление за телевизор да бъде напълно заменено, като разширява дори в по-голяма степен обхвата и възможностите на устройството. Това коментираха в ефира на Boom&Bust програмистите в Страйпс Трифон Статков и Любослав Пирсафов - двама от петимата създатели на приложението, грабнало голямата награда на състезание за мобилни приложения в Дубай.

Продуктът е иновативно решение, което до този момент не присъства на пазара. "Това, което в момента има на пазара не е цялостно решение", обясни Статков. 

Сред големите награди на състезанието е спечелването на тримесечно членство в един от големите стартъп инкубатори в Дубай, коментира Статков, отбелязвайки, че бизнес идеята тепърва ще бъде развивана. 

Гостите коментираха и темата как се става добър програмист в България. "По-важни за постигането на тази цел са специализираните курсове в някои частни академии, тъй като са по-точно насочи към определена технология, която ще се ползва реално в работна среда", посочи Пирсафов. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust