Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Стил в бизнеса и бизнесът в стила

Георгия Рачева, основател и собственик на GIAR, Boom&Bust, 12.03.2017

Георгия Рачева, основател и собственик на GIAR. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георгия Рачева, основател и собственик на GIAR. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кои са трудностите пред навлизането на младите предприемачи в света на модата? Как се заражда идеята за създаването на собствен бранд и по какъв начин се оформя в бизнес концепция? Темата коментира основателят и собственик на GIAR Георгия Рачева в ефира на Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. 

Компанията е фокусирана в изработването на мъжки вратовръзки, като в бъдеще се предвижда разширяване в посока предлагането на цялостно облекло, коментира дизайнерът. 

По думите ѝ вратовръзките се шият в София, а платовете биват изтъкани в Чехия. Представените до този момент модели са изработени от полиестер, но предстои предлагането на модели и от естествена коприна, обясни Рачева.

Продуктите на GIAR биват изнасяни за целия ЕС, като компанията има за цел да излезе и на други пазари. Най-голям обем на продажбите на този етап бива реализиран в България, сподели тя. 

Проектът бива финансиран със собствени средства, но неговият собственик предвижда също да се включи в кандидатстването за финансиране по европейските програми. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust