Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Републиканците говорят за балансиране на бюджета, но демократите се справят по-добре с това

Брендън Грийли в Boom&Bust, 21.05.2016

Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Републиканците говорят повече за балансиране на бюджета, но в исторически план демократите се справят по-добре с това. Не мога да кажа със сигурност, че ще се фокусират върху намаляване на дефицита, но който и да е президент републиканците в Конгреса ще се фокусират върху това – особено, ако е Клинтън. Те обаче не виждат ясен път и политика за отърваването от него. Това каза Брендън Грийли от Bloomberg News - Вашингтон във втората част от интервю на Дориана Ранкова за предаването Boom&Bust на Bloomberg TV Bulgaria по темата за изборите в САЩ и кампаниите на водещите кандидати. 

Тръмп мисли за дълга като предприемач, но държавният дълг е нещо различно. Не може да има орязване на дълга на САЩ, който е в размер на $19 трилиона, защото това би довело до световна финансова катастрофа, каза Грийли. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust