Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Отчетите на БФБ: Индустрията е най-силно ударена от коронакризата

Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър, "Карол Капитал Мениджмънт", Бизнес старт, 01.05.2020

Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър, "Карол Капитал Мениджмънт". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър, "Карол Капитал Мениджмънт". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очаква се спад от 25% в икономиката у нас за второто тримесечие. Най-засегнати от пандемията са индустриалните компании. Това заяви Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър, "Карол Капитал Мениджмънт", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Гостът взе отношение по темата за това как COVID-19 се отрази на дружествата на Българската фондова борса (БФБ).

"Редица компании у нас оповестиха своите резултати за тримесечието, други отлагат отчетите си целенасочено заради извънредното положение. Румънските компании имат предварителен публикуван график за общи събрания и финансови отчети".

""Софарма Трейдинг" се развива добре. Приходите за първото тримисечие отбелязват 20% ръст", разкри гостът.

Каунджиев посочи още, че "Лавена"  АД се представя добре и че нейната печалба се подобрява. Той отчете, че "Монбат" има засеген финансов резултат, спада нормата на печалбата на дейността на компанията и се регистрира спад от няколко процента в продажбите ѝ за тримесечието.

"Най-силно засегната е дейността на "Елхим Искра". Другото пострадало дружество е "М+С Хидравлик", чийто спад на печалбата е от 20%. "ХЕС" отчита спад на печалбата с 10%", добави Каунджиев.

Кораборемонтен завод "Одесос" АД отчита ръст на приходите и печалбата, стана ясно още от разговора.

Целия разговор чуйте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

Последни новини
Още от Бизнес старт