Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

T-Mobile US и Sprint са по-близо до сливане

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 11.02.2020

T-Mobile US е напът да спечели одобрението на съда за оцененото на 26.5 милиарда долара поглъщане на Sprint Corp., предава Bloomberg, като се позовава на източник с познания по темата. Така компанията ще победи във водено от няколко щата дело, което се стреми да блокира променящата индустрията сделка за операторите. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

Решението би било огромна победа за T-Mobile и неговия собственик Deutsche Telekom, както и за SoftBank Group, компанията майка на Sprint. Комбинираната компания, която ще работи под името T-Mobile, ще има регулярна месечна база от около 80 милиона абоната и ще играе в същата лига като AT&T, която има 75 милиона абонати, и Verizon Communications, която има 114 милиона, коментира той.

"Сделката е победа и за съоснователя на Dish Network и председател Чарли Ерген, който купува активи от двамата оператори, за да създаде нов оператор". 

Попов коментира и че Samsung Electronics ще представи днес нов сгъваем смартфон с квадратна форма и актуализирани версии на своята водеща гама Galaxy S. 

Компанията се стреми да съживи продажбите, след като предаде лидерската позиция при смартфоните на Apple Inc през последното тримесечие, посочи журналистът.

Преди събитието за представянето в Сан Франциско Samsung предостави в изненадваща телевизионна реклама в неделя в САЩ първи поглед.

"Очаква се Galaxy Z Flip да бъде по-евтин от Galaxy Fold, който се отваря като книга, отчасти поради по-компактния размер на екрана, казаха анализатори и източници. Fold се продава за 1980 долара", каза Попов.

Той припомни, че Samsung загуби лидерската си позиция на пазара на смартфони за сметка на Apple през декемврийското тримесечие според Strategy Analytics, тъй като по-евтините цени на iPhone 11 помогнаха на американската фирма да се наслади на най-добрия си растеж от 2015 г. насам. 

Главният редактор на медията обяви и че САЩ обвиняват четирима китайски военни за хакването на Equifax. "Не просто мащабът на хакването вкара Equifax в беда. Почти всеки втори американец е бил засегнат, а извършителите са получили достъп до имена, адреси, социално осигуряване, шофьорска книжка и дори номера на кредитни карти. Фактът, че Equifax информира засегнатите едва през септември 2017 г., също предизвика голямо негодувание. Тогавашният директор на компанията Ричард Смит подаде оставка", каза Попов. 

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg 

Гледайте целия разговор във видеото

Последни новини
Още от Бизнес старт