Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нямаме полза от оставката на Порожанов, смята бивш министър на земеделието

Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и председател на АЗПБ, „Бизнес старт“, 15.05.2019 г.

Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и председател на АЗПБ, „Бизнес старт“, 15.05.2019 г. Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и председател на АЗПБ, „Бизнес старт“, 15.05.2019 г.

Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка след скандала с къщите за гости, но един от предшествениците му Венцислав Върбанов, който в момента е председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), смята, че му се търси отговорност за събития преди неговия мандат. Върбанов коментира темата в телефонен разговор с Христо Николов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Трябва да погледнете в кой период са подписани договорите за къщите за гости. Това не се е случило по време на мандата на Порожанов“.

Моментът за подобни оставки не е подходящ, смята още бившия министър на земеделието. В хода на предизборна кампания за европарламент никой няма полза от промени на подобни ключови позиции в държавното управление.

„Ако има нещо добро в случая, то е, че изборът на Десислава Танева е правилен. Тя беше един успешен министър и сега е в течение на проблематиката в министерството. Проблемът е, че утре с една подобна атака може да бъде свален всеки един министър“.

Целта пред земеделския сектор в момента е да се намери правилният човек, който да отстоява интересите му пред Европейския съюз, както правеше министър Порожанов, подчертава Върбанов.

Какви са позитивните ефекти от работата на Румен Порожанов можете да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт