Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Административната тежест за бизнеса у нас се увеличава многократно

Адв. Валентин Савов, Бизнес старт, 15.03.2019


Основен проблем за бизнеса у нас и предизвикателство пред икономическия растеж на страната е многократно увеличаващата се административна тежест. Това каза адв. Валентин Савов в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Като основни пречки пред икономическия растеж на страната Савов отбеляза демографския срив, проблемите в образователната сфера и необходимостта от промени в законодателството с цел предоставяне на по-висока сигурност на правната среда.

Правната сигурност е една от основните причини за инвестиции, не толкова ниският данък или ниското заплащане на труда“.

Според госта у нас се създават трудности по отношение идентифицирането на законодателните промени, като някои от тях остават незабелязани, докато не влязат в сила.

Енергийният сектор е пример за постоянни промени на регулативната тежест“.

Савов посочи, че решенията на проблема са комплексни. Част от тях са промяната на законите, на прилагането им, преглеждането на всички процедури за привличане на чуждестранни служители и внедряването на хора с увреждания на пазара на труда, както и мерки в образователната сфера, добави той.

България следва да привлича производства с висока добавена стойност, а не само такива, търсещи евтина работна ръка. Това би могло да се случи единствено чрез наличието на висококвалифицирани кадри“.

Очаквайте видео материал с целия разговор. 

Последни новини
Още от Бизнес старт