Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Прегоряха ли гърците на фона на безкрайните спасителни програми

Иван Петрински в Бизнес старт, 22.03.2017

Иван Петрински, главен редактор на гръцкото издание Българските новини в чужбина. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Петрински, главен редактор на гръцкото издание Българските новини в чужбина. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Забелязва се спад на емоционалните колебания в гръцкото общество по отношение на реакциите по време на преговорите за безкрайните спасителни програми. Това каза Иван Петрински, главен редактор на гръцкото издание "Българските новини в чужбина"​, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Това е неочаквано и за обществото, което е известно с изключителната си емоционалност и с незабавната си реакция в борбата за права и срещу посегателства срещу него".  

"За щастие" на Гърция и на цяла Европа, нито един от двата "апокалиптични" сценария от "площадните заявки" на Ципрас не се сбъдна, защото това беше онази нишка на Европа, която бе на път да я разплете. От другя край на Европа е Brexit и Европа имаше две огнища, с които трябва да се справя.  

"Ципрас се оказа изключително прагматичен политик. Ранният, крайно ляв Ципрас, се освободи от всички, които го заобикаляха и се превърна в изключително дисциплиниран и помъдрял политик, който води политика на спазване на договорките с кредиторите, докъдето се простира неговият интерес. Защото всички мерки, които приема гръцкото правителство, са колкото успокояващи ситуацията, толкова и ядат от неговата популярност".

От кого се плаши Ципрас на политическата сцена на Гърция? Възможна ли е появата на нов антисистемен играч в южната ни съседка? Как и защо преговарящите за дълга възприеха гръцкия модел на преговори? Какво се случва с приватизацията в Гърция - един от основните препъни камъни? Какъв е размерът на проблема със събираемостта на гръцките данъци? Защо Гърция подкрепи Турция в сложната геополитическа ситуация в която попадна? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт