Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Продуцентската индустрия е в състояние на непрестанна криза

Елена Кискинова в Бизнес старт, 30.05.2016

Музикален магазин, Лондон. Снимка: Graham Barclay/Bloomberg News Музикален магазин, Лондон. Снимка: Graham Barclay/Bloomberg News

Музикалното пиратство е проблем навсякъде, но в България ситуацията е особено тревожна, като причината е в остарелите закони и слабото им приложение. Това каза Елена Кискинова, изп. директор на Българската асоциация на музикалните продуценти в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. Тя коментира данните от проучвания, според които България е последна по продажби на музикални продукти в цяла Европа.

"Интернет стана основен канал за разпространение на музикални продукти и законодателството трябва да бъде адаптирано".

"Продуцентската индустрия мина през много тежки моменти - изработка и дистрибуция на пиратски касети, след това на CD и DVD. Ние, на практика, сме постоянно в ситуация на криза. Дошъл е моментът да се координират усилията на държавните институции, които са отговорни", каза Кискинова. По думите й мобилизацията би довела до "друга реакция на обществото" и постепенно елиминиране на толерантността към пиратството, защото то нанася щети "на цялото общество, а не само на една индустрия".

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт