Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Предприемачеството сред младите в България се радва на истински бум

Деница Симеонова, изпълнителен директор на ABLE, „Бизнес среща“, 14.03.2019 г.

Деница Симеонова, изпълнителен директор на ABLE. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Деница Симеонова, изпълнителен директор на ABLE. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Младите хора са съвременните лидери със своята висока социална активност. Това изведе като извод в предаването „Бизнес среща“ Деница Симеонова, която е изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE).

Неправителствената организация, за която работи Симеонова, вече 8-ма година дава начален старт за младите предприемачи с помощта на доказани лидери в българската и чуждестранна бизнес среда. ABLE обучава доброволци, които да наставляват ученици в различни градове из страната (София, Враца, Стара Загора, Пазарджик и Габрово), за да им предостави ноухау за реализиране на техните креативни идеи.

„Учителите нямат силата да вдъхновяват учениците в предприемачеството. Това е по-лесно за менторите, които са реално успели хора в своята по-специфична област“, сподели още в предаването гостенката.

ABLE е помогнала на редица млади и амбициозни хора, за да стартират проектите си, като за момента някои от най-успешните реализирани идеи са в областта на модата и културата.

ABLE Activator е най-новият проект на организацията, с който се цели да се създаде мрежа от контакти за предприемачите, предоставяйки пряка връзка с инвеститори, маркетинг-специалисти и успели предприемачи, минали през обученията на ABLE.

Защо Деница Симеонова смята, че изживяваме бум на предприемачеството сред младите, можете да научите във видеото от предаването!

Последни новини
Още от Бизнес среща