Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Достъпни електрически автомобили за бизнеса ще се произвеждат и у нас

Росен Даскалов, Sin Cars, Бизнес среща, 15.01.2019

Росен Даскалов, Sin Cars. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Росен Даскалов, Sin Cars. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първичното публично предлагане (IPO) е единственият възможен начин в българските условия да се съберат достатъчно средства за производството на един качествен продукт. Така собственикът на Sin Cars Росен Даскалов коментира информацията за предстоящото IPO на компанията в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Даскалов уточни, че се очаква IPO-то да събере 20 млн. лв., като те няма да бъдат вложени в създаването на автомобили ръчно, с което поначало компанията се занимава.

„Тук не става въпрос за ръчните автомобили, а за създаването на производствена линия, която да прави серийни автомобили и дневният ѝ капацитет да е от порядъка на 40-50 коли. В тази производствена линия трябва да се закупят съответните машини и необходими компоненти, а това не е възможно да се случи с друг вид финансиране“.

Гостът поясни, че IPO-то на Sin Cars вероятно ще бъде факт до средата на 2019 г., компанията ще кандидатства и за финансиране по ваучерната схема на Българската фондова борса.

Един от продуктите, който Sin Cars планира да произвежда, е електрически автомобил. Стойността му ще бъде много конкурентна, поясни Даскалов, тъй като продуктът ще бъде опростен и така ще се избегне ненужното оскъпяване.

„Превозното средство ще е изцяло насочено към бизнеса за транспорт в градска среда. Клиентите сами ще избират желания пробег на батериите. Възможностите им варират от 100 до 300 км на ден“.

Според Даскалов автономните автомобили са много близо до нас. Той изтъкна обаче, че качеството на пътната настилка, маркировка и пр. е много важно за тях. Плановете на компанията включват автомобилите да получат и опция за самостоятелно управление, като гостът изтъкна, че процесът е лесно изпълним, когато е планиран още от създаването на автомобила. 

 

Последни новини
Още от Бизнес среща