Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Свободата да избираш и да работиш със страст

Любомир Острев, рекламист, Бизнес среща, 21.11.2017

Хората масово не знаят, че нямат какво да загубят и затова страхът е управляващ. Затова ходят на работа - те не вярват в собствените си сили. Затова трябва някой друг да му дава сигурност на всяко 15-то число. Това каза рекламистът Любомир Острев в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Аз съм твърдо "за" човек да работи за себе си. Но не е задължително работейки за себе си, да си представя как той един ден управлява мултинационална компания, която се листва на борсата. Няма да стане по-щастлив. Той не може да изяде повече, отколкото се храни, не може да кара повече от една скъпа кола, независимо, че има 100 и т.н.“

По думите му дисциплината е да не робуваш на ума си, да не позволяваш лоши и натрапчиви мисли да се въртят в постоянно в главата ти.

Острев разказа как рекламната му агенция се е превърнала в комуникационна агенция без офис и без персонал. А липсата на офис според него е свобода.

„Когато не плащаш наеми за офис и заплати, можеш да работиш с много по-малко клиенти, а това значи, че можеш и да си ги избираш. Работим за компании и марки, които са положителни, със светли и топли хора, марки, направени, за да помагат на хората“.

Според него така се работи по-лесно, отколкото да рекламираш продукт, в който не вярваш.

„Когато човек не е осъзнат, няма никакво значение какво прави. Тогава той е само една фигурка на шахматната дъска и вижда само в тази равнина – следващите фигури, възможните ходове, страхът от тези ходове. Мозъкът постоянно работи. Всеки очаква бъдещето в някакъв бъдещ момент, а този момент не идва“.

Острев посочи, че основната цел на всеки човек е да се обърне към себе си и да намери своето призвание. 

Последни новини
Още от Бизнес среща