Coca-Cola очаква стабилен долар

Джеймс Куинси, гл. изп. директор Coca-Cola

Логото на The Coca-Cola Co. в завода на Cambodia Beverage Co. Пномпен, Камбоджа, 28 май 2019. Photographer: Taylor Weidman/Bloomberg Логото на The Coca-Cola Co. в завода на Cambodia Beverage Co. Пномпен, Камбоджа, 28 май 2019. Photographer: Taylor Weidman/Bloomberg

Coca-Cola очаква стабилността на долара да се запази до края на годината, каза главният изпълнителен директор на компанията Джеймс Куинси.

Като продължава да се бори със силната американска валута, Coke предупреди, че приходите й тази година ще са почти без промяна.

Силният долар „бе голяма пречка за резултатите ни като имате предвид, че почти 80% от парите ни идват извън САЩ”, каза Куинси.

„Очакваме стабилността на долара да се запази почти до края на годината. Това означава, че спрямо миналогодишните промени, отново ще бъде препятствие в третото тримесечие. И ще започне да отминава през четвъртото”.

Чуйте още във видеото.

Компанията си поставя за цел да увеличи транзакциите в Северна Америка чрез по-малки опаковки, дори с риск за обемите, които по-късно все пак очаква също да повиши, каза главният изпълнителен директор Джеймс Куинси.

Coca-Cola очаква да обяви органичен ръст на приходите от 5%, повече от преди обявения очакван ръст от 4%. След съобщението на 23 юли акцията на компанията поскъпна с 4,6%, най-голям дневен ръст от 6г и най-висока цена от 1968г.

Последни новини
Още от Анализи