Садик Кан подкрепя втори референдум

Садик Кан, кмет на Лондон

Садик Кан, кмет на Лондон по време на интервю на конференцията SXSW в Остин, Тексас, 11 март 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Садик Кан, кмет на Лондон по време на интервю на конференцията SXSW в Остин, Тексас, 11 март 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Лейбъристите трябва да покажат на бизнеса, че партията ги смята за „силата на доброто”, за да успокоят тревогите им за перспективата един ден Джеръми Корбин да стане министър-председател, каза кметът на Лондон Садик Кан в интервю за Нейра Чахич и Том Кийни от Bloomberg.

Канцлерът в сянка Джон Макдонъл се опитва да работи с бизнеса по нови политики, каза Кан. Лейбъристите предлагат да се накарат компаниите да предадат 10% от собствеността на работниците, ако дойдат на власт.

„Много общности искат по-голям дял от плодовете на глобализацията, по-голям дял от печалбите, които виждат как малък брой хора правят”, каза Кан.

Чуйте интервюто на Садик Кан от студиото на Bloomberg в Лондон за Нейра Чехич и Том Кийни. Кан говори още за Brexit, подготовката за излизане от ЕС без сделка, проблемите на Тереза Мей в парламента, втори референдум, достъпните жилища и проучването, което е поръчал на експертна група за система за управление на наемите.

 

Последни новини
Още от Анализи