SAP не се тревожи от търговските войни

Бил Макдермот, гл. изп. директор на SAP

Централата на SAP SE във Валдорф, Германия. 29 януари 2019. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg Централата на SAP SE във Валдорф, Германия. 29 януари 2019. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg

Най-високо оценената европейска технологична компания SAP ще преструктурира бизнеса си за около 1 млрд долара, след като резултатите й показаха известна слабост през четвъртото тримесечие и ръст на новите абонаменти за облачни услуги с 23% спрямо 37% предишното тримесечие.

Компанията ще пренасочи някои служители и ще предложи на други ранно пенсиониране или общо 4400 души ще бъдат засегнати от икономиите.

Германският софтуерен гигант обяви, че иска да утрои приходите си от абонати до 2023.

SAP очаква през 2019 приходите от облачни услуги и софтуер да се увеличат 8,5-10% до над 22,4 млрд евро и абонаментът за облака и поддръжка да отбележат 33-39%  ръст до над 6,7 млрд евро в сравнение с 5 млрд евро през 2018.

Главният изпълнителен директор на SAP Макдърмът каза, че отслабването на китайската икономика и търговските напрежения САЩ-Китай не се отразяват на компанията.

"Няма съмнение, че има напрежение в глобалната търговска общност заради спора за митата между Китай и САЩ. Надяваме се той да се реши. Но винаги напомням на хората, че живеем в несигурни времена", каза Макдермот.

Германският технологичен гигант SAP бе следен особено внимателно заради тона, който може да зададе, особено след спада в понеделник на европейските технологични акции, водени от предупреждението на американския производител на чипове Nvidia и разочарованието от Caterpillar.

Чуйте интервюто на Бил Макдермот, гл. изп. директор на SAP за Нейра Чехич от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи