Давос: Твърд Brexit е възможен, смята Хилдебранд от BlackRock

Филип Хилдебранд, вицепредседател BlackRock

Филип Хилдебранд, вицепредседател BlackRock Филип Хилдебранд, вицепредседател BlackRock

Фед и другите големи централни банки правилно смятат да преосмислят плановете си за затягане на монетарната политика през 2019 заради забавянето на глобалния ръст, съобщава Bloomberg, цитирайки участници в Световния икономически форум в Давос.

Тревогите за глобалния ръст на световната икономика се появиха още през първия ден от работата в Давос, като повечето от участниците обявиха, че наблюдават забавяне, но  прогнозират забавяне на рецесията.

В навечерието на откриването на форума МВФ обяви, че очаква забавяне на глобалния ръст тази година до 3,5% в света, което е най-слабия темп от 2016.

„Забавяме се, но все още растем”, каза вицепредседателят на BlackRock и бивш гуверньор на Националната банка на Швеция Филип Хилдебранд в интервю за Bloomberg от Давос.

„Главният риск е грешка в политиките”, каза той.

„Това, което ме тревожи най-много е да не срещнем сериозен проблем като рецесия или нещо по-лошо, тогава биха ни останали ограничени възможности за реакция”, каза Хилдебранд.

Чуйте анализа на Филип Хилдебранд, вицепредседател BlackRock в интервю за Франсин Лакуа и Хаслинда Амин от Bloomberg, Давос 2019.

 

Последни новини
Още от Анализи