Кой ще оглави Intel

Йън Кинг, Bloomberg Technology, Ромит Шах, управляващ директор Nomura Instinet

Грегъри Брайънт, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Client Computing Group в Intel Corp. показва Ice Lake на CES 2019 в Лас Вегас. 7 януари 2019.Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Грегъри Брайънт, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Client Computing Group в Intel Corp. показва Ice Lake на CES 2019 в Лас Вегас. 7 януари 2019.Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

От 6 месеца Intel избира кандидат за най-важната роля в индустрията за 400 млрд долара за производство на чипове, но все още не намира каквото търси.

Директорите на Intel изключиха някои кандидати от овакантения пост на главния изпълнителен директор, подминаха най-очевидните, бяха получиха отказ от някои и решиха да направят нови интервюта, като разширят търсенето, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани източници, започнати със случая.

Председателят на Intel Енди Брайънт каза на някои служители, че производителят на чипове може да избере „нетрадиционен” кандидат, т.е. човек извън компанията.

Според Йън Кинг от Bloomberg Technology вероятна кандидатура от самия Intel би могъл да е Мърти Рендучинтала. Според Кинг за пръв в историята си Intel е изправен пред конкуренция, "която има по-добри заводи. Заводите са изключително важни и това трябва да се оправи".

 Ромит Шах, управляващ директор Nomura Instinet каза, че Intel излиза от "впечатляваща 2018".

"И затова си дават време да намерят най-добрия кандидат, който могат да намерят".

Чуйте коментарите в студиото на Емили Чен от Bloomberg в Сан Франциско във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи