Министърът на финансите на САЩ за тарифите

Стивън Мнучин, министър на финансите на САЩ

Стивън Мнучин, министър на финансите на САЩ. Вашингтон. 7 март 2018. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Стивън Мнучин, министър на финансите на САЩ. Вашингтон. 7 март 2018. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Стивън Мнучин, министър на финансите на САЩ за оставката на Гари Кон и подготовката на икономическия екип на Тръмп за въвеждането на мита над вноса на стомана и алуминий.

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин каза, че признава риска от ответни мерки срещу САЩ заради митата на стоманата и алуминий, които администрацията на Тръмп се готви да наложи, но вярва, че решението ще бъде от полза за американските работници, съобщи Bloomberg.

„Ако искате да преговаряте за неща, които са добри за нас, трябва да сте готови за последиците”, каза Мнучин за Bloomberg News.

„Целта ни не е да правим търговска война. Целта ни е да се уверим, че компаниите и работниците от САЩ са третирани справедливо”.

Миналата седмица президентът Доналд Тръмп предложи да се въведе 25% мито върху стоманата и 10% върху алуминия, което предизвика опасения от глобална търговска война.

Последни новини
Още от Анализи