Меркел: политик, който мисли, преди да реши

Джойс Мъшабин, писателка

Ангела Меркел, канцлер на Германия, по време на предизборна кампания в в Офенбург, Баден-Вюртенберг. 18 септември 2017. Photographer: Christoph Morin/Bloomberg Ангела Меркел, канцлер на Германия, по време на предизборна кампания в в Офенбург, Баден-Вюртенберг. 18 септември 2017. Photographer: Christoph Morin/Bloomberg

Основният конкурент на канцлера Ангела Меркел на изборите в Германия на 24 септември, социалдемократът Мартин Шулц губи подкрепа, съобщи Bloomberg. Шансовете на социалдемократите да спечелят канцлерството след 2 седмици намаляват, а Шулц отрича обвиненията, че не успява да даде алтернатива на управлението на Меркел.

Проучването на INSA за Bild, публикувано на 18 септември 2017 показва, че воденият от Меркел християн-демократически блок губи 0,5% до 36%, докато рейтингът на социалдемократите спада с 1,5% до 22%.

"Едва ли ще успеят да го изкопират, защото тя дойде на поста с уникален опит", казва за Меркел писателката Джойс Мъшабин в интервю за Bloomberg.

"Преходът й от Изток на Запад я прави противник на идеологическите изявления".

Чуйте интервюто във видеото.

Джойс Мъшабин е преподавателка по политически науки в университета Мисури-Сейнт Луис /UMSL/ и бивш директор на Института по феминистки и джендър изследвания, специалист по европейска политика, обединението на Германия, европейска миграция и интеграция.

Най-новата й книга /Becoming Madam Chancellor: Angela Merkel and the Berlin Republic / излезе през август тази година, изд. Cambridge University Press.

 

Последни новини
Още от Анализи