Участник във „Вдъхновяващите 5“: Нашата мисия е да предоставим актуални на времето инструменти за учене

Иновативната платформа Знам.бе е сред участниците в стартъп инициативата на Bloomberg TV Bulgaria

13:40 | 22 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Иновативната платформа Знам.бе е сред участниците в стартъп инициативата на Bloomberg TV Bulgaria, които се борят да станат част от „Вдъхновяващата петица“ победители и да получат менторство от признати имена от предприемаческата екосистема. Към момента Знам,бе има две разработени предложения – едното е насочено към кариерното ориентиране на учениците, а второто – към учителите. Ето какво сподели за своята идея екипът на образователната платформа пред организаторите на „Вдъхновяващите 5“: 

Каква е мисията Ви?

Ние от Знам.бе вярваме, че образованието трябва да е максимално достъпно до всички в България. Всичко, което правим, е с единствената цел да се повиши общата грамотност на населението. Децата са най-големият ни капитал, затова сме се фокусирали в тях. Нашата мисия е да предоставим актуални на времето подходи и инструменти за учене, съобразени с интересите на младите хора. Правим го с електронни и физически продукти, които разпространяваме до всяко дете в България.

Колко е голям екипът Ви?

Ние сме трима основатели, които стартираха проекта в началото на 2019 година. От тогава до сега разширихме екипа си, като към нас се присъединиха още много доброволци, които се включват в различните ни дейности.

Каква е дългосрочната Ви стратегия за развитие?

Дългосрочно искаме да развием още повече безплатните инструменти за ученици и учители. Това ще ни позволи да направим партньорства с други образователни организации в България и да направим още по-голяма промяна в българското образование. На база на всичко това ще предложим и платени услуги и инструменти, които ще ни позволят да поддържаме и развиваме и безплатните такива.

Как се финансирахте първоначално?

Първоначалното ни финансиране дойде от собствени инвестиции на време и средства. След това няколко организации ни подкрепиха, за да започнем да изпълняваме основните ни дейности.

Защо определяте проекта/компанията си като иновативни и коя е отличителната им черта?  

За нас най-иновативното в нашия проект е начинът, по който го изпълняваме. Ние правим всичко безплатно за потребителите ни и максимално близо до тях като начин на комуникация и използване. Въпросникът ни е попълнен вече над 14 000 пъти. Подкастът ни е слушан над 11 000 пъти. Отличителната ни черта са обиколките из България, в които стигаме близо до всички извън София.

Може да подкрепите Знам.бе като натиснете бутон „Харесва ми“ под представянето на проекта в секция „Участници“ в уебстраницата на „Вдъхновяващите 5“. Крайният срок за гласуване е 29 ноември. Повече за инициативата ще откриете на bloombergtv.bg и на inspiring5.bloombergtv.bg.