"Отговорни заедно" продължава да обединява оптичния бранш и през лятото

Независимите оптики в България ще продължават да осигуряват максимално сигурна среда за оптици и клиенти

16:55 | 15 юли 2020
Обновен: 16:57 | 15 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
"Отговорни заедно" продължава да обединява оптичния бранш и през лятото

В последния месец националната кампания “Отговорни заедно” обедини 150 независими оптики в цялата страна около най-добрите практики за безопасност в безпрецедентната ситуация покрай COVID-19.

Организирана от българския филиал на най-големия производител на стъкла за очила в света – Essilor, инициативата предоставя на независимите оптици и оптометристи протоколи за работа и безплатни онлайн обучения, базирани на текущата правна регулация и най-добрите международни практики.

В рамките на кампанията, всеки от участниците постави на входа си специални стикер и плакат; съответната оптика е включена в интерактивна онлайн карта, която да ориентира клиентите, че в тези обекти правилата за безопасност се спазват.    

„Като лидери в сектора на оптичните стъкла за очила, нашата роля и цел е да подкрепим и обединим оптичния бранш, за да посрещнем предизвикателствата в работния процес”, каза маркетинг мениджърът на компанията Елена Николова в интервю за Investor.bg

Тя сподели, че мисията на Еssilor, както и на целия бранш, е да даде най-добрите зрителни решения на клиентите  - “Оптичният бранш има висока степен на социална отговорност и ангажираност за опазване здравето на хората. Самият факт, че голяма част от оптиките пожелаха да се включат и обединят около инициативата ни, го показва” – допълни още Николова. 

Новият начин на живот, към който тепърва ще се адаптираме, показа, че много от хората имат зрителни проблеми. “COVID-19 промени начина ни на живот и на работа. По време на изолацията всеки от нас усети колко важно е очното здраве и може би сега е моментът то да застане на фокус” – обобщи оптикът Лиляна Станкова, участник в кампанията в специално интервю за Puls.bg. “Оплакванията в периода бяха много различни при всеки човек, но ако говорим за решение на най-честите - главоболие, дискомфорт, напрежение и умора в очите, правилната корекция с подходящи оптични стъкла със специални покрития, които да възстановяват контраста и да абсорбират вредните ултравиолетови лъчи и лъчите от синьо-виолетовата светлина, дават необходимия комфорт”- препоръча тя. 

Въпреки че първият етап на кампанията приключи, секторът е обединен около идеята за продължаване на специалните мерки до когато е нужно. Затова и “Отговорни заедно” продължава през цялото лято в национален мащаб, а оптиките, които са обучени и солидарни около мерките за безопасност, ще останат на уебсайта на Essilor за удобството на всички техни клиенти.