Чиста енергия

Сряда, 21:00 часа
Водещ: Вероника Денизова

Българска платформа подпомага компаниите в тяхното ESG отчитане

Гергана Пападопулу - управител на FMS, "Чиста енергия" , 24.01.2024 г.

09:30 | 25 януари 2024
Обновен: 19:44 | 26 януари 2024
Автор: Милен Симеонов

Нашата платформа предоставя на борсовите компаниите възможността да отчитат своите екологични, социални и управленски аспекти. Oxygen осигурява функционалностите нефинансова декларация, GRI отчет и автоматизирана декларация за корпоративно управление. Благодарение на партньорството ни със Synesgy компаниите могат и да изчисляват своя въглероден отпечатък. Това разкри Гергана Пападопулу - управител на FMS, в предаването "Чиста енергия" с водеща Вероника Денизова.

"Партньорството дойде много естествено. Ние споделяме обща изначална идея за това, че на предприятията трябва да бъде даден възможно най-лесният инструмент, по който те да се възползват и да отговорят на изискванията. През Oxygen те могат директно да достъпят до калкулатора за изчисляване на въглеродни емисии и след това да направят анализ."

Пападопулу уточнява, че платформата дава достъп до функционалностите нефинансова декларация, GRI отчет и автоматизирана декларация за корпоративно управление. По думи на гостенката това са въпросници, в които компаниите влизат, попълват необходимата информация и получават анализ в различни формати. Тези отчети те могат да предоставят на одиторите си, да комуникират с регулаторите, борсата и заинтересованите страни.

"Ролята на инвеститорите, фондовите борси и регулаторите е основно в устойчивото развитие... Инвеститорите все повече и повече гледат не само финансовите приходи на компанията, но и как тя се представя от гледна точка на екология, социални фактори и корпоративно управление."

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Чиста енергия" може да намерите тук.