Майнард от Guggenheim: При крипто всичко е подозрително

Скот Майнард, директор на Guggenheim

17:00 | 27 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Когато говорите за крипто, какво мислят останалите в Guggenheim? Дали слушат всяка дума?

Да, защото съм сигурно единственият, който отделя достатъчно време на въпроса. Аз бях от първите, които повярваха в крипто.

Помня, че за пръв път чух за биткойн, когато струваше 100 долара.

Направих презентация с един проект за крипто. Как да се инвестира в него.

Реших, че това е надеждна инвестиция.

Но една от големите ми тревоги е, че никой не разби парадигмата на крипто. Какво искам да кажа: като валута това няма смисъл. Както знаете, валута означава средство за размяна, съхранение на стойност и разчетна единица.

Виждам го в последните 90 дни.

Не е вярно. Ние научихме, че нищо от тези неща – стейбълкойнс и останалите, всичко е подозрително.

Вие сте много умен човек. Искам да ми обясните разделението между Алън от BIS и Кен Рогоф от Харвард по проучванията за биткойн и целия недостиг с общността на биткойн, която далеч от тях и не чете Алън.

Вижте, понеже биткойн и останалите крипто не са се утвърдили като институционални инвестиции, стават обект на някакви групи ентусиасти. Знам, че в туитър ще ме разпънат, за това, което казах.

Телефонът на Лиза вече се разтопи.

Имаме 19 хиляди дигитални валути, крипто или ги наричайте както искате. Повечето от тях са пълна глупост, не струват нищо.

Имате ли някакви инвестиции в крипто активи?

Да, имахме биткойн. Купихме на около 20 хиляди и ги продадохме на около 40 хиляди. Решихме, че като е стигнал 60 хиляди ще падне на 30 хиляди. И той стигна там.

След това се запитах защо да спираме? И последната ми работа, която е изцяло техническа, а няма какво друго да търсиш, запитах се дали няма да стигне 8000 долара..

Колко?

8 хиляди.. Да стигне 8000 преди да се срине напълно.