Robinhood oцени акциите си в долния край на ценовия диапазон

Стойността на противоречивата компания от Силициевата долина е около 32 млрд. долара

12:24 | 29 юли 2021
Обновен: 12:25 | 29 юли 2021
Автор: Investor.bg
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Robinhood планират едно от най-големите първични публични предлагания (IPO) за годината, но инвеститорите изглежда остават колебливи. Необрокерът оцени акциите си в долния край на диапазона, на ниво от 38 долара. Стойността на противоречивата компания от Силициевата долина е около 32 млрд. долара, пише The Wall Street Journal. Това е доста над 12 млрд. долара, които бяха постигнати в кръг на финансиране преди година, пише Investor.bg.

Роудшоуто, с което Robinhood се опита да предизвика интереса на инвеститорите, започна с ценови диапазон от 38 до 42 долара. В пика си Robinhood можеше да бъде оценен на 35 млрд. долара.

Стартъпът, основан от Влад Тенев и Байджу Бхат, се разраства бързо, но постоянно се сблъсква с проверки от регулаторните органи. Едва във вторник брокерът информира своите бъдещи акционери за ново разследване на финансовия регулатор Finra.

Надзорниците не харесват факта, че Тенев не е официално регистриран в агенцията като изпълнителен директор. С това са свързани и поредица от проверки и изпити, за да се гарантира, че водещите лица в брокерските къщи имат достатъчно специализирани познания за сложната индустрия.

Сенаторът демократ Елизабет Уорън, която се смята за критик на Wall Street, обърна внимание на липсващите регистрации преди месеци. В миналото компанията е посочвала, че двамата основатели управляват само холдинга Robinhood Markets, а не брокерското дъщерно дружество Robinhood Financial. По-специално обаче Тенев е тясно ангажиран с ежедневните решения в брокерския бизнес.

Прочетете повече на Investor.bg.