Паркът на Universal Studios за 580 милиона долара ще отвори през февруари

Проектът е част от усилията на компанията за игри да разшири своите франчайзи извън конзолните игри

17:59 | 30 ноември 2020
Обновен: 17:59 | 30 ноември 2020
Автор: Нина Луканова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Universal Studios в Япония планира да открие своята атракция за Nintendo на стойност 580 милиона долара на 4 февруари, съобщава Bloomberg.

Super Nintendo World е замислен като реплика на най-популярните игри на Nintendo. Паркът ще предлага екскурзии, магазини и разходки. Една от първите атракции е разходка с Mario Kart с цел отдих в замъка Bowser’s. Заимствайки идея от франчайза Super Mario, посетителите могат да събират виртуални монети, като носят специална гривна, докато изследват района и ползват функциите на парка чрез конзола Switch.

Атракцията на

Атракцията на Super Mario Kart в Super Nintendo World. Снимка: Bloomberg

Реализирането на идеята е един от най-големите проекти, замисляни някога от оператора на увеселителни паркове, който е инвестирал над 60 милиарда йени (578 милиона долара). Първоначално е планиран за лятно откриване, но отложен по време на пандемията. Съществува опасност за старта му, тъй като Япония се бори с ново огнище и Осака, където се намира паркът, се превръща в един от най-силно засегнатите градове в страната.

Трофеи от

Трофеи от видеоиграта Nintendo Super Mario Kart, показани в Super Nintendo World- тематичния парк на Universal Studios в Осака. Снимка: Bloomberg

Super Nintendo World се изправя пред много трудности, тъй като индустрията на тематичните паркове се бори със срив на приходите. Япония обсъжда дали да насърчава вътрешния туризъм. Walt Disney съкращава работни места, докато NBCUniversal, собственикът на парка в Осака, преустановява плановете си за откриване на друга зона на Nintendo в района на Орландо. Universal Studios в Япония също работи с половината от пълния си капацитет, за да помогне за ограничаване на разпространението на вируса.

Проектът е част от усилията на компанията за игри да разшири своите франчайзи извън конзолните игри. Филмите, магазините и приложенията за смартфони се използват за привличане на нови потребители да купуват техники и софтуер, предназначени за игри.