Риск апетитът на инвеститорите в имоти се увеличава

Една пета от световните инвеститори, които правят вложения в Европа, посочват опортюнистичните инвестиции като предпочитан от тях начин за реализиране на вложения

11:08 | 18 януари 2020
Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Институционалните инвеститори в имоти сигнализират за по-голям апетит към риск през следващата година, показват данните от глобалното проучване на инвестиционните намерения, публикувано от организациите INREV, ANREV и PREA, предава Investor.bg.

Една пета от световните инвеститори, които правят вложения в Европа, включително повечето от местните инвеститори, посочват опортюнистичните инвестиции като предпочитан от тях начин за реализиране на вложения. Това е двойно повече в сравнение с предходната година, отчитат организациите.

Тези резултати отразяват непрекъснатото търсене на алтернативи за разгръщане на капитала и увеличаване на възвръщаемостта на фона на продължаващите ниски лихви и ниска доходност от традиционните имоти. Данните хвърлят светлина и върху продължаващата тенденция за увеличаване на капиталовия поток към сектора на имотите на фона на по-високата доходност спрямо лихвените нива.

Още по темата прочетете в Investor.bg.