Китайският регулатор изтри над 7 млн. единици онлайн информация

От мрежата бяха премахнати и 9382 мобилни приложения

17:34 | 23 януари 2019
Китайският регулатор изтри над 7 млн. единици онлайн информация

Китайският регулатор на киберпространството обяви, че е изтрил над 7 млн. единици онлайн информация, както и 9382 мобилни приложения. Освен това отправи критики към новинарското приложение на технологичния гигант Tencent за разпространяване на "обидна информация", предава Ройтерс, цитирана от сайта Investor.bg. 

Администрацията за киберпространството на Китай посочва в изявление на уебсайта си, че действията са част от разчистването на неприемлива и проблемна информация. Операцията е започнала този месец. Същевременно властите са спрели 733 уебсайта, допълва информацията сайтът. 

Регулаторът акцентира върху приложението за новини Tiantian Kuaibao на Tencent, посочвайки, че платформата е получила заповед да извърши промени, тъй като разпространява "вулгарна" информация, която е "вредна за интернет екосистемата". 

Tencent не е отговорила веднага на запитването за коментар. Под критиката на регулатора попадна и Huaban, социална мрежа за споделяне на снимки, че носи "сериозни проблеми на екосистемата". Huaban обяви на уебсайта си, че нейната онлайн услуга временно е спряна за извършването на промени. 

Вижте още на Investor.bg.