Полиция и прокуратура провеждат обиски в Deutsche Bank заради съмнения за пране на пари

Това се случва в шест на брой офиса на банката, като в това число влиза и централата на групата във Франкфурт

13:45 | 29 ноември 2018
Снимка: Andreas Arnold/Bloomberg
Снимка: Andreas Arnold/Bloomberg

Прокуратурата във Франкфурт и федералната служба "Криминална полиция" на Германия от тази сутрин провеждат обиски в Deutsche Bank. Това пише Investor.bg.

Това се случва в шест на брой офиса на банката, като в това число влиза и централата на групата във Франкфурт, и се провеждат в рамките на разследване за пране на пари, засягащо поне двама служители на финансовата институция, пише германският Handelsblatt.

Около 170 служители на прокуратурата, Федералната служба за криминално полицейско управление, отдел "Данъчни разследвания" и федералната полиция са претърсили сутринта шестте имота във Франкфурт, Ешборн и Грос-Умщад.

Най-голямата германска банка е заподозряна в оказване на помощ на клиенти с цел създаване на дружества в данъчни убежища, за да перат пари, добити чрез престъпни прояви, обяви прокуратурата в комюнике, цитирайки открити в досиетата Panama Papers документи.

Последвалата реакция на книжата на Deutsche Bank на обиските бе силно негативна и те спаднаха с 3,2 на сто. „Това значи сериозна загуба на доверие и може да коства много на банката“, заяви борсов дилър. Срив на курса под рекордното дъно от 8,05 евро е много вероятен, счита той.  

Още по темата прочетете в публикацията на Investor.bg.